Meer over Vlaams-Brabant

City Reports bracht recent een bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant!

Vlaams-Brabant, een charmante provincie in het hart van België, staat bekend om haar rijke geschiedenis, gevarieerde landschappen en bruisende steden. Met Leuven als levendige universiteitsstad, biedt de provincie een boeiende mix van cultuur, erfgoed en moderne innovatie. De schilderachtige dorpjes, uitgestrekte bossen zoals het Zoniënwoud, en historische bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Gaasbeek en de Abdij van Park, maken Vlaams-Brabant een ideale bestemming voor zowel ontspanning als avontuur. Daarnaast staat de regio bekend om haar gastronomische specialiteiten, waaronder de beroemde druiventeelt in de Druivenstreek. Vlaams-Brabant is een plek waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan, en waar elke bezoeker zich thuis voelt.

Highlights van de provincie

De Abdij van Park (Heverlee)

Deze historische abdij, gesticht in 1129, is een prachtig voorbeeld van religieuze architectuur en biedt een serene omgeving met mooie vijvers, tuinen en wandelpaden.

Het Kasteel van Gaasbeek

Dit indrukwekkende kasteel, gelegen in een prachtig park, dateert uit de 13e eeuw en herbergt een fascinerende collectie kunst en antiek. De omliggende tuinen en het park zijn ideaal voor een rustige wandeling.

De Druivenstreek

Bekend om zijn wijngaarden en druiventeelt, biedt deze regio pittoreske landschappen en heerlijke lokale producten. De jaarlijkse Druivenfeesten in Overijse zijn een hoogtepunt voor liefhebbers van deze vrucht.

Het Zoniënwoud

Dit uitgestrekte bosgebied, dat deels in Vlaams-Brabant ligt, is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het eeuwenoude bos herbergt een rijke biodiversiteit en tal van wandel- en fietsroutes.

De Universiteitsbibliotheek en Toren (Leuven)

Een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis, oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw. De toren biedt een prachtig uitzicht over de stad Leuven, en de bibliotheek zelf is een plek van rust en studie.

De Basiliek van Koekelberg

Ook wel de Basiliek van het Heilig Hart genoemd, is een van de grootste kerken ter wereld. Dit imposante gebouw biedt een adembenemend uitzicht over Brussel en Vlaams-Brabant vanaf de koepel.

De Ambassadeurs

Bekijk hier de reportages van onze ambassadeurs die recent te zien waren op Kanaal Z.

Het Magazine

Het City Reports Magazine brengt de toonaangevende ambassadeurs van de provincie onder de aandacht. Ontdek meer over de unieke kenmerken en bijdragen van deze bedrijven, die een essentiële rol spelen in zowel de regionale economie als de cultuur.

De editie van Vlaams-Brabant is momenteel in ontwikkeling, je kunt het later hier terugvinden. Bekijk in de tussentijd onze laatste uitgave over Oost-Vlaanderen.

WORD OOK AMBASSADEUR

Neem vooral contact op voor meer informatie en informeer naar de mogelijkheden.